Dorpstraat 53 6122 CE Buchten 046 850 4488 info@hoeskamer.nl 24/7
banner1.jpeg

Over uitvaartzorg

Als uitvaartverzorgers ervaren we regelmatig dat nabestaanden worstelen met talrijke vragen over hoe ze na het overlijden van hun geliefde het afscheid invulling gaan geven. Als we voor de eerste keer contact hebben, zijn nabestaanden vaak al bezig met de muziek voor de kerk of de foto’s voor in het crematorium. Daarbij realiseren mensen zich vaak niet dat er eerst tal van andere zaken geregeld moeten worden. Niet vreemd natuurlijk. De meeste nabestaanden hebben geen ervaring met het regelen van een uitvaart. Daarom deze verhalen om u mee te nemen in de verschillende aspecten van een uitvaart.

Bloed, zweet en tranen

2020 was een bijzonder jaar. Natuurlijk zult u zeggen, 2020 het jaar van covid-19. Inderdaad maar voor ons uitvaartcentrum was er nog een andere uitdaging… de verbouwing van een aantal ruimtes tot een volwaardige koffielounge. Onder de noemer ‘een groots afscheid in kleine kring’ was er bij ons altijd al de wens om het informeel samenzijn na een afscheidsbijeenkomst, meer ruimte te geven…letterlijk en figuurlijk.

Alle tijd en ruimte in de koffielounge

Toen in ons voormalig gemeentehuis de oude raadszaal en burgmeesterkamer beschikbaar kwamen, was de keuze snel gemaakt om deze bij ons uitvaarcentrum te betrekken. We hadden een ontmoetingsplek – een koffielounge - voor ogen waar het na een afscheidsviering fijn samen komen is om na te praten en herinneringen te delen. Een informele en warme horeca-setting waar onze gasten alle ruimte en tijd hebben elkaar te ontmoeten.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan in een pand uit 1932. Vooral als je besluit om veel zelf te doen. Vier maanden verder weten we precies waar alles ligt in de bouwmarkt, heeft de IKEA gebruiksaanwijzing geen geheimen meer voor ons en weten we de openingstijden van alle meubelboulevards van buiten. En ja het spreekwoord klopt, voor alles een eerste keer in je leven, dus ook voor laminaat leggen. Om meteen te beginnen met 160m2 is dan misschien iets overdreven, maar eerlijk is eerlijk… al doende leert men. Zelfs de playlist met afscheidsmuziek werd gewijzigd in een play list, geschikt om bij te klussen. Niet Andrea Bocelli  met Time to say goodbye maar Andre Hazes, die nu menigmaal  ‘bloed zweet en tranen’ zong.

Hoe een afscheid in kleine kring 'groots' kan zijn

Maar alle moeite loont. Het eindresultaat mag er zijn. Onze gasten kunnen voor een informeel samenzijn na de afscheidsbijeenkomst terecht in onze sfeervolle en intieme koffielounge, waar naar wens van de familie die drankjes en hapjes geserveerd kunnen worden, die passend zijn bij de sfeer en setting die nabestaanden voor ogen hebben.  En voor de allerkleinsten is er gezorgd voor een eigen speelkamer.

We vinden het heel fijn om, na al dat bloed, zweet en tranen, van gasten terug te horen dat juist de huiselijke en intieme sfeer van ons afscheidshuis in combinatie met de warme en gastvrije ontvangst het afscheid van hun naaste tot een fijne en betekenisvolle dag maakt.... Nog fijner is het dat nabestaanden juist in deze corona-tijd met alle beperkingen, een afscheid in kleine kring in de Hoeskamer toch als een 'grootse' beleving ervaren.

Wat nabestaanden over ons zeggen

Als houder van het kwaliteitskeurmerk uitvaartzorg, vragen wij nabestaanden naar hun tevredenheid over onze dienstverlening. Wij zijn er enorm trots op dat nabestaanden onze dienstverlening waarderen met een 9,6.
Een paar citaten van nabestaanden uit ons klanttevredenheidsonderzoek:

Wat nabestaanden over ons zeggen

Als houder van het kwaliteitskeurmerk uitvaartzorg, vragen wij nabestaanden naar hun tevredenheid over onze dienstverlening. Wij zijn er enorm trots op dat nabestaanden onze dienstverlening waarderen met een 9,6.
Een paar citaten van nabestaanden uit ons klanttevredenheidsonderzoek:

Afscheidshuis de Hoeskamer

...een plek in de voormalige gemeente Born waar nabestaanden in een warme, intieme en huiselijke sfeer afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbaren”

De Hoeskamer is een initiatief van Golsteijn en Kempkens Uitvaartzorg V.O.F.

Ons adres